Massageterapeutisk behandling

Massageterapeutisk behandling innebär att jag utgår från specifika besvär, till exempel "ont i axeln". Målet med behandlingen är att lindra smärtan genom att skapa balans, då många smärtor beror på obalans i vävnaderna runt lederna. Balansen uppnås genom att till exempel öka muskelavslappningen, muskelflexibiliteten, bindvävens rörelseförmåga, ledernas rörelseomfång eller stärka muskulaturen. 

Behandlingen är specifik, varje muskel eller muskelgrupp, med dess bindväv, behandlas var för sig. Metoden kan användas förebyggande, friskvårdande eller rehabiliterande. De tekniker som används är bland annat massage, muskulering, revolving, triggerpunktsbehandling, strain och counterstrain men även lymfmassage och medicinsk laser. Jag använder alla mina verktyg för att lindra smärtan.

Massageterapi omfattar kroppsläsning (hållning och muskeljämnhet), tester (styrka, rörlighet, funktionella och neurologiska), behandling och träning. Behandlingen kräver 60-minuterspass. Det krävs ofta fler än ett tillfälle för att blir bra, även om du ska känna skillnad redan efter första behandlingen. För att du ska bli bättre är det avgörande att du gör din del, det kan vara tränings- eller rörlighetsövningar du fått av mig. De kan också vara egenbehandling med lymfmassage eller att du använder den laser som du hyrt med dig hem.